14/04/2022

Vervang enkel het glas en behou het kozijn: een goedkope oplossing !

Ontdek hoe u nu geld kunt besparen!

Indien uw woning met enkel glas voorzien is, verliest uw huis ongeveer 5% waarde. Op een huis van 400.000 EUR is dit 20.000 EUR ! Het is ook raadzaam om uw enkele beglazing of dubbele beglazing die ouder is dan 20 jaar te vervangen aangezien de impact op uw energie factuur en op uw comfort. De prijzen die vermeld staan in een enquête uitgevoerd door Test Aankoop in 2019 tonen aan dat U uw investering snel kan rentabiliseren.

Welke effect heeft oude beglazing op uw energie besparing ?

Met enkel glas verliest U tot 25€ per jaar en per m². Met hoogrendementsglas beperkt U dit verlies tot 4 € per m² per jaar. De vervanging van enkel glas is dus een evidentie. Merkwaardig genoeg kost het klassiek dubbel glas dat ouder is dan 20 jaar ook 15 € per m².

Neem als voorbeeld een woning met 10 klassieke vensters (5 x 2m2) en 2 schuifdeuren (2 x 5m2). In dit geval is de besparing ongeveer 630 EUR/jaar voor enkele beglazing en 330 EUR/jaar voor klassiek dubbel glas.

Het is natuurlijk verleidelijk om het kozijn ook te vervangen. De totale kost kan dan een belemmering zijn terwijl het eigenlijk niet nodig is om een kozijn dat nog in goede staat verkeerd te vervangen.

U kan dus aanzienlijk besparen door enkel de beglazing te vervangen.

Wat is dan het prijsverschil tussen de vervanging van het hele venster en de vervanging van de beglazing ?

Volgens een enquête van Test Aankoop van 2019, ligt de gemiddelde prijs om oud glas te vervangen door een klassiek hoogrendementsglas tussen 195 € en 380 €. Deze prijs hangt af van de U-waarde (0,8 à 1,1). De totale vervanging kost gemakkelijk dubbel zoveel.

Volgens diezelfde studie kan U uw investering rentabiliseren in 15 jaar indien U zich verwarmt met gas of oliegas. Deze termijn is zelfs 5 jaar indien U zich met elektriciteit verwarmt. Daarenboven heeft deze vervanging een aanzienlijke impact op uw comfort (tempert de temperatuursverschillen binnen uw huiskamers), uw veiligheid en uw akoestiek.

Ten slotte gebeurt de vervanging van uw beglazing in één enkele dag terwijl het veel tijd kan vergen en veel meer werk om het hele venster te vervangen.

Ontdek alle andere voordelen van deze oplossing maar ook de premies in uw regio.

Deel deze pagina op sociale netwerken

Misschien bent u ook geïnteresseerd in

Ontdek onze andere nieuwtjes en evenementen.

Bouw&Renow

Bis, bouw- en interieursalon 2023

BISBEURS – bouw- & interieursalon

IDEAAL WONEN IN HUIS EN TUIN

Dank u !

Uw verzoek is geregistreerd en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.