28/04/2022

Enkel de beglazing vervangen of het hele raam?

De meeste huiseigenaren vervangen hun beglazing om het esthetische aspect en de energie-efficiëntie te verbeteren en de waarde van hun eigendom te verhogen. Ze vergeten vaak dat beglazing ook helpt om het huis te beveiligen en te beschermen. Oude ramen kunnen het huis kwetsbaar maken.

U vraagt zich af of U de beglazing in uw ramen kan vervangen zonder de kozijnen te vernieuwen? U bent niet de enige. Maar hoe uitmaken of het kan ? Wij geven U een aantal tips :

Waarom enkel het glas vervangen ?

Eigenaars beginnen meestal na te denken om de beglazing in hun vensters te vervangen wanneer ze geconfronteerd worden met de volgende problemen:

  • Hoge energiefakturen
  • Vensters die tocht doorlaten
  • Lekken rond het kader van het venster
  • Verrotting in het frame van het venster
  • Condensatie tussen de verschillende glazen
  • Barsten in de beglazing

Hoe werkt de vervanging van glas ?

De manier waarop men het glas van het raam vervangt hangt af van zijn produktiewijze. Om  deze ingreep mogelijk te maken moet het kozijn nog in goede staat verkeren. We zullen verderop bespreken onder welke omstandigheden U kan kiezen om enkel het glas te vervangen. Laten we eerst even kijken wat de volledige vervanging van het venster voor U zou betekenen:

Waarom overgaan tot de volledige vervanging van een venster ?

Het gaat hier om de volledige vervanging van een venster (kozijn, raamlijst, glas, onderdelen…). Indien de vensters van uw huis oud zijn, in slechte staat verkeren of niet meer operationeel zijn dan is de volledige vervanging van het raam de goede oplossing.

Wanneer moet ik kiezen om enkel het glas te vervangen ?

De vervanging van het glas is altijd een optie indien de kozijnen van uw vensters in een goede of vrij goede algemene staat verkeren maar dat het glas enkel is of ouder dan 20 jaar.

Bijvoorbeeld houten historische ramen met enkel glas. De eigenaars van historische gebouwen wensen of worden geacht de oorspronkelijke architectuur van hun woning te behouden. Gelukkig bestaat er een speciale beglazing (Fineo) die de dikte bezit van enkel glas maar met de kenmerken van een drievoudige beglazing.

Bijvoorbeeld houten historische ramen met enkel glas. De eigenaars van historische gebouwen wensen of worden geacht de oorspronkelijke architectuur van hun woning te behouden. Gelukkig bestaat er een speciale beglazing (Fineo) die de dikte bezit van enkel glas maar met de kenmerken van een drievoudige beglazing.

De voornaamste voordelen zijn :

Snelle renovatie

Indien U uw ruiten wilt vervangen in één enkele dag, zonder stof en zonder al teveel arbeid dan is de vervanging van de beglazing van uw ramen de beste optie.

Lagere kosten

De vervanging van het glas is meestal de goedkoopste keuze.

Isolatie en esthetiek

Door de beglazing te vervangen kunt u uw huis isoleren zonder de buitenkant van uw gevel aan te tasten. Uw huis behoudt zijn charme met verbeterde energieprestaties.

Ontdek alle andere voordelen van deze oplossing en de premies in uw regio.

Deel deze pagina op sociale netwerken

Misschien bent u ook geïnteresseerd in

Ontdek onze andere nieuwtjes en evenementen.

Bouw&Renow

Bis, bouw- en interieursalon 2023

BISBEURS – bouw- & interieursalon

IDEAAL WONEN IN HUIS EN TUIN

Dank u !

Uw verzoek is geregistreerd en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.