14/04/2022

Drie redenen om uw vensters te vervangen om uw veiligheid te verbeteren

De meeste eigenaars vervangen hun ruiten om hun huis esthetischer te maken, de energetische efficiëntie en de waarde van hun vastgoed te verhogen. Ze vergeten vaak dat ruiten hun huis ook veiliger maken en beschermen. Oude ruiten kunnen het huis kwetsbaarder maken voor gevaarlijke ongevallen en inbraak. De eigenschappen waarmee eigenaars rekening moeten houden indien ze veilige vensters zoeken :

Eigenschappen met betrekking tot de stevigheid

De beglazing van de vensters bestaat uit verschillende glazen panelen die behandeld werden om de sterkte en duurzaamheid te verhogen. Veiligheidsglas is een voorbeeld. Zulk soort glas breekt niet in gevaarlijke stukken. Het breekt in kleinere vierkante stukjes die minder gevaarlijk zijn. Er bestaat ook gelamineerd glas dat weerbaar is tegen schokken. Dit soort glas is gemaakt uit verschillende tussenlagen polyvinylbutyraal (PVB) alsook glas op beide vlakken. De vinyl houdt het geheel samen ook al is het glas gebroken. Deze twee eigenschappen kunnen belangrijk zijn voor vensters die gebruikt zullen worden om de veiligheid te verbeteren.

Intimiteit

De intimiteit van een woning verhogen helpt ook om de veiligheid van een huis te verzekeren. De meeste inbrekers of ongewenste personen worden gestopt indien ze de binnenkant van het huis of gebouw niet kunnen zien. In de meeste gevallen kunnen de eigenaars een gordijn gebruiken om hun intimiteit te behouden. In de meest vochtige kamers zoals keukens en badkamers is het niet altijd de beste oplossing. Op die plekken kan gegraveerd glas nuttig zijn. Dit soort glas laat altijd veel licht door maar zal ongewenste blikken onmogelijk maken.

Akoestiek

Deze eigenschap wordt zelden besproken. De structuur van veiligheidsglas verleent eveneens een veel betere akoestische bescherming. Veiligheidsglas beschermt niet enkel uw geliefden tegen letsels, uw bezit tegen vandalisme en woning tegen inbraak.  Het optimaliseert ook het akoestisch comfort van uw woning.

Kortom, dit zijn alle eigenschappen die U kan hanteren indien U de veiligheid van uw huis wilt bijwerken. Het product kiezen dat aangepast is aan uw situatie ? Bereik ons per telefoon, email of via ons contactformulier.

Ontdek ook alle andere voordelen van deze oplossing alsook de premies die geldig zijn in uw regio.

Deel deze pagina op sociale netwerken

Misschien bent u ook geïnteresseerd in

Ontdek onze andere nieuwtjes en evenementen.

IDEAAL WONEN IN HUIS EN TUIN

Bouw&Renow

Bis, bouw- en interieursalon 2023

BISBEURS – bouw- & interieursalon

Dank u !

Uw verzoek is geregistreerd en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.